29/4

Hej hörni!
Det är en otroligt harmonisk och glad variant av mig som sitter och skriver detta just nu, haha. Det är helg, jag har sovit ut, gått en promenad vid vattnet och bara gjort sånt som är chill och 0 % krävande hela dagen. Behövde det så mycket kände jag. I skolan rusar allt på, en eller två rapporter ska skrivas varje vecka i princip så det är full fart. Nåja, imorgon fortsätter ledigheten men dock lite mer händelserikt än idag! Valborg ska firas, och jag ska för första gången uppleva det i Sverige, haha. Är sjukt besviken att det inte blev firande i Helsingfors som vanligt, dock har jag ändå hunnit tagga till och nu känns det riktigt sköjjj att åka till Uppsala med!!
Nu blir det som vaaanligt lite bilder med text, heejdå och ha det bra!
 
Efter att jag lyckats vara så ofantligt glömsk/lat/borta förra året så jag MISSADE körsbärsträdens blomperiod i Kungsträdgården förra året, har jag nu, efter ett års bitterhet, ÄNTLIGEN tagit mig dit och sett dom där rosa fanskapen. Nä hehe skämt åsido var det väldigt fint, glad att jag pallrade mig dit i tid i år haha. 
 
Har börjat fundera på val av master i skolan!! Det är så sjukt. Flashbacks från gymnasieångesten väller över mig. Gånger 100. Kan inte låta bli att tänka att wow, nu väljer jag liksom EXAKT VAD jag faktiskt ska jobba med sen. Hoj. Håller er väl uppdaterade om hur det blir (för nej, jag har NOLL aning just nu och 15 dagar kvar på mig :-)).
 
 
Så otroligt jäkla rolig kväll hos Regina, följt av utgång förra helgen!! Och en underbar förmiddag i skolan, då solen FÖR EN GÅNGS SKULL sken och till och med VÄRMDE?! Det var life
 
Min lägenhet börjar bli klar! Och jag trivs så bra!
 
Igår hade Paradiset (som ligger ca 3 minuter från mig) nån slags vårmarknad vilket betydde: MASSA SMAKPROV PÅ ALLT, åhh herregud. Var dit med Katja, Alva och Regina och minglade runt, och alltså jag ville aldrig sluta äta haha. 
 
Haha idag lagade jag en sån jäkla GOALSfrukost så var ju tvungen att föreviga. Har lovat mig själv att inte bli den där frukosttypen som alltid lagar trendiga acaibowls och instagrammar men känner hur jag börjar komma farligt nära nu... Har iaf chiapudding OCH en sån där ägg- och avokadomacka i denna bild. Shit. Men det var ju så GOTT 
 

Påsklovet

Hej! 
Jag har kört på med vardagen här i Stockholm i snart en vecka nu, men innan jag skriver om det måste jag bara redogöra litelite för mitt påsklov. Det var nämligen så jäkla fantastiskt!! Inledde det dock med att vara sjuk, men efter ett tag repade jag mig och hade några riktigt mysiga, lediga dagar här i storstan. Efter det var det dags att bege sig hemåt mot favoritön för ytterligare några lediga dagar. Hade dessutom Martin med mig, så mys. Vi lagade drömfrukostar, var ute i solen och kollade en massa serier. Riktigt skönt var det att bara glida runt utan planer och måsten. Efter att han åkt tillbaks till Sverige hann jag även med att träffa en massa vänner jag saknat, vila äääännu mer, morgonträna med Ida och Melle, bruncha på Tsarevna och ha världens roligaste förfest+utgång!! Länge sen jag hade så kul, det var så härligt att träffa en massa vänner man inte sett på länge, dansa till gamla flashbackslåtar och dessutom var det ju otroligt kul att kunna slira runt på Arken med min lilla men numera 18-åriga bror haha!! Riktigt tippetopp vart den här påsken alltså. Avslutar med lite bilder på tyvärr inte allt, men det mesta av detta härliga lov. 
 
 
 
Snapchatten är, som ni ser haha, snodd från Ida!
 
 
 
 



Flytt, födelsedag och vindkraftverk

Hej! 
Det var väldigt länge sen jag skrev men nu jäklar kommer bilder!! Så kan jag sammanfatta det roligaste jag gjort med lite bildtexts sådär också.
 
Egentligen finns det mycket annat att skriva. Det har varit en turbulent vecka, minst sagt. Det känns så sjukt att ens egen hemstad skakats av ett terrordåd. Att inte höra det på radion, utan att höra helikoptrarna och sirenerna direkt med egna öron. Att själv vara den som behöver markera sig som i säkerhet på Facebook. Det var en totalt främmande känsla, skräcken. Skräcken när alla rykten om skjutningar, terrorister och "Sverige är under attack" blåstes upp till orimliga proportioner och man inte visste vad som pågick runtomkring en. Och framförallt, slutligen sorgen för de drabbade. Jag kan inte tänka hur det känns, det tar stopp för förståelsen. Det är så otroligt hemskt. Och lika hemskt att inse, lite klarare nu, att så många fler platser i världen brinner. Att inse hur mycket den gemenskap och kärlek vi visat varandra i Stockholm behövs. Vill bara be alla att göra något. Ge en slant till UNICEF, gör vad som helst. Det är så jäkla lätt för oss ju. Visa de andra människorna, på de andra platserna, att vi bryr oss. 
Så, det känns så minimalt litet med denna text, i jämförelse till vad som faktiskt behöver skrivas. Kanske gör det någon annan dag. 
 
Nåja, lite gladare grejer nu i alla fall. Här kommer lite bilder från mars och april!
 
Tog mitt pick och pack och lämnade min studentkorridor för ett nytt liv i det som nu blir mitt fjärde hem. Har fixat och grejat SÅ mycket med lägenheten, haha det har typ utvecklats till en hobby. Men det är så himla roligt att själv få ordna en plats som man vill stanna på länge.  
 
 
 
Jag har även hunnit fylla 22 år! Ålderssiffran kändes väl inte superspännande, men dagen var desto roligare! Hela den helgen var egentligen fab, tentaperiod till trots. Så förutom elkretsanalys i mängder hann jag med brunch med Katja, häng ute i solen med Martin, helt magisk frukost på Kaferang med Ida och middag ute på en båt (!) med några av mina favoritklassisar för att fira både mig och Katja som fyller år dagen efter mig. Underbart, är glad och tacksam för alla dessa fina människor. Avslutade firandet med en sväng till diverse barer på Söder, så sköjjjjj.
 
Lite mysigt vardagshäng hos mig med Saine!
 
Och en massa konstigheter och skratt i skolan med bland annat denna haha, här tyckte jag det var kul när Katja var så söt och drack ur sin flaska med tjocka vantar. 
 
 
PROVJOBBADE I ETT VINDKRAFTVERK!! JAG KLÄTTRADE 65 METER. Det tar nog priset för mest otippade grejer jag gjort i mitt liv. Jag är ju så galet höjdrädd, trodde jag i alla fall. Teknikern jag provjobbade med hävdade dock bestämt att jag minsann bara har RESPEKT för höjder, inte värre än så. Well, jag tog mig upp till toppen i alla fall, och det var SÅ häftigt att lära sig om hur allt fungerade i praktiken. Energiteknik är en inriktning jag funderar på att välja i skolan, så detta kändes ju sjukt intressant och relevant!
 
Har även mojsat mer hemma på Åland, för att fira min lilla, lilla, (inte så lilla mer) BROR! 18 år! Fattar ingenting. Ska ungen springa omkring på Arken?! Herregud. Så roligt i alla fall!
 
Sjukt god middag på Maya i Stockholm, kan typ dagdrömma om det stället till vardags när jag är hungrig. Maten där är drömmen.
 
 
Premiärglass ute i solen!! (Snodde sista bilden av Alva)
 
 
Och lite fina vyer från Stockholm. Understa är in fact väldigt nära där jag bor nu, blir många promenader där känner jag!!
 
 

RSS 2.0