New years eve

Hej! Igår var jag till farmor och sen till Ella för att hänga med lite fina dansare och kolla senaste dansgalan som finns inspelad. HEMSKT haha. Värre blev det när vi sen gick tillbaks till uppvisningsfilmer från 2008........ Hahah fyfan, men var trots allt jäkligt kul att se också! Och alltid lika kul att få träffa de där tjejerna. 
Idag är det nyår (jo, jag lovar) och jag taggar. I alla fall fram till tolvslaget, efter det har jag dock ingen aning. Tänker försöka att bara ta allt jävligt chill, inga förväntningar, inga nyårslöften, inga krav. Hoppas bara på en helt kul kväll och det tror jag det kommer bli! Har dock ganska mycket förväntningar på 2013. Kommer förhoppningsvis att resa med mitt hjärta i vinter, ska få uppträda med Young Russian Ballet (proffs), eventuellt fara till Finland på en kort "turné" med dem efteråt, sen blir det ju även 18-årsdag, utbyte till Madrid, sommar (=Saine kommer hem!), och sista året på gymnasiet!! WOHO
Hoppas nu att alla får en grym nyårsafton, ses på torget!!
 
 
 
Två från förra nyårsafton! Den nedre är Idas, har pinsamt nog glömt vems den övre är.... Hoppas det är okej att jag lånar det för 324e gången iaf :)

2012 - från botten till toppen

Tänkte lite traditionsenligt försöka göra någon slags sammanfattning av år 2012 nu då. Mest för att kunna titta tillbaks och se hur det faktiskt var, när man själv glömt.
Well, 2012. Aldrig varit med om att ett år börjat så värdelöst haha. Januari och februari, då gick det verkligen åt fan. Om man ska uttrycka det som i One tree hill och alla såna där serier, kan man ju säga att jag gick lite ordentligt vilse. Kände att jag bara misslyckades med allt, gång på gång. Men nånstans där i skiten så hittade Micke mig, och det är jag så sjukt jävla glad över. Från första pussen den 3e mars och framåt har det varit honom jag har hängt ihop med, och jag säger bara att den killen har gjort mig lyckligare än jag trodde var möjligt. Helt fjantkär är jag. :)) Så det här året vändes trots allt till det bästa i mitt liv, helt klart. 
Började även dansa mer i år, men det har också haft sina ordentliga svackor alltså. När nåt jag älskat hela livet, och känner mig mer trygg i än nånting annat inte längre kändes som min grej, det var den värsta känslan. "Vad håller jag på med, kan ju inte detta ändå" spökade i hjärnan ett tag och det var inget annat än hemskt. Men det blev bättre också. Har fått uppleva några helt underbara uppvisningar, massor av härliga dansresor, fått nya erfarenheter, nya vänner, nya grupper. Och när man står där i strålkastarljuset och hör applåderna, eller bara garvar sig igenom en hel träning med sina underbara vänner runt sig, då känner man att det är värt allt det jobbiga. Tänkte ju dock satsa på dansen i år, men så blev det inte. Kändes mer som att jag tog nåt steg tillbaks, än framåt. Allt på grund av körtelfebern, som gjorde att jag inte kunde träna på nästan 2 månader. Lyckades ändå lära mig danserna efter det, men orken hann aldrig tillbaks. Stressen ökade mer och mer och självförtroendet sjönk i takt med känslan av att jag var för svag. Det blev för mycket, glädjen för dansen försvann nästan helt och på genrepet före den största uppvisningen kom jag ut på scenen med tårarna rinnande. Sönderstressad och trött helt enkelt. 4 helt sjukt underbara uppvisningar och några veckor ledigt var dock det enda som krävdes för att glädjen skulle infinna sig igen, och nu dansar jag återigen runt i köket och bara längtar tillbaks till danslektionerna. 
Annars då. Hälften av detta år har jag spenderat utan en av mina bästa vänner, vilket har varit jättekonstigt. Saknar Saine hela tiden. Hon har alltid varit så självklar i mitt liv och det är verkligen tomt utan henne.
Sommaren var helt bra men innebar inte så mycket vila. Jobbade på dagarna, dansade på kvällarna. Rockoff var ju dock det bästa någonsin och IITS kommer jag aldrig att glömma tackvare mitt resesällskap, jessus vad jag skrattade dom dagarna. Nånstans där i juli blev livet ganska jobbigt igen dock. Att vara tvungen att uppleva hur en av dem som står en närmast skadas så allvarligt att den måste skickas till Uppsala sjukhus är också något jag inte önskar någon. Fyfan. Men saker har haft en tendens att ordna sig detta år, och så gjorde även detta, vilket jag är sjukt tacksam över. Nånting annat jag är tacksam över är mina vänner, allt från danspolarna till nya klasskompisar till vänner som hängt med i flera år. Vad kan jag säga, älskar dem!
Tre härliga resor har jag också hunnit med, Egypten, Rom och Sardinien. Rom var helt underbart eftersom jag hade en av mina bästa vänner där, nämligen Ida. Italien börjar ju bli lite vår grej haha, och jäklar vad kul vi hade! När jag tänker på Egypten inser jag också hur sjuk jag blev då. Detta år har verkligen inte varit mitt hälsoår haha. Fick ta typ 12 piller om dagen där, och nu i höst har jag gjort säkert 5 sjukhusbesök, ett akutenbesök + behövt en antibiotikakur...... Så det + pressen jag känner inom dansen, är dom två sakerna som behöver förändras under 2013. Annars vill jag gärna att kommande år blir lika bra som detta, eftersom jag trots allt är jävligt lycklig nu. Saine kan få komma hem från Argentina, och Micke från Thailand, men sen så. Kommer för första gången nånsin att inte önska massor av förändringar den här gången på nyår. Det enda jag vill är att allt ska vara lika bra som det är nu :) 

LÖRDAG

Tjo! Blev ingen kväll hemma då jag for till Ida istället. Kul som vanligt att hänga med henne. Hann med att chilla lite + en bilcruise genom Jomalas ödemark haha. Idag måste jag fixa massa grejer på stan (färden dit och hem var en jävla utmaning då skorna gled åt ena hållet och jag ville gå åt det andra). Nu tänker jag glo serier och vänta tills klockan blir 5 så jag äntligen får snacka lite med Micke igen (jävla tidsskillnad, jävla Thailand) och ikväll ska jag träffa Hanna! 
 
duon ♥

281212

 
Tjo! Hade en himla trevlig kväll med Viktor och Jacke igår, gjorde allt från att vara ute och vandra genom knähög snö till att spela gitarr och kolla sjuka serier. :) Idag har jag hängt med Anna, som bl.a. färgade mitt hår! Planen var att det skulle bli någon nyans mörkare (efter många om och men från min sida) men slutresultatet blev en naturligare uttväxt och inte så himla stor förändring på resten, jävligt svårt att få mitt superblonda hår att ändra färg. Är himla nöjd ändå så tack till Anna för hjälpen!! Nu ska jag strax äta middag med familyn och brorsans gudföräldrar, resten av kvällen blir nog chillande!
 
 

Släktträff

Tjo! Fyfan vad det är skönt att vara ledig, uppskattar det så mycket att det är sjukt. Kollar serier, film, käkar, sover, till och med tagit upp mitt ritande haha. 
Igår var vi även ut och hälsade på lite olika släktingar, sjukt mysigt! Fick äntligen träffa mina små gullen Adrian och Kasper igen. De är mina kusinbarn och så söta så jag smälter. Sprang runt och lekte tagare, kurragömma, ritade och blev kittlad av dem hela kvällen. Idag fortsätter mitt chillande men ikväll tänkte jag hänga lite med två saknade vänner, nämligen Viktor och Jacke!
 
Här är lite bilder från igår!

Hahah dör åt denna bild

 

GOD JUL

Hej igen! Tänkte bara önska er god jul, hoppas ni alla får vara med de ni bryr er om och kommer vräka i er lika mycket underbar julmat som jag kommer! Håller för tillfället på att slå in de sista julklapparna, strax ska vi och säga god jul till mormor och morfar♥ Sen blir det väl standard med Kalle Anka, lite släktingar på besök, mat (oj vad jag längtar) och julklappar. Har inte önskat mig speciellt storslagna grejer så vet inte alls vad jag ska förvänta mig! Älskar stämningen nu alltså, blir så himla glad av julen och alla människor runt mig. Nu ska jag sluta fjanta, ha en fin dag alla!!




Julmys

Tjo! Julafton. Lika chockad som varje år, borde ju liksom vara 3 veckor kvar?! Aja, man får vänja sig vid att man aldrig kommer kunna hänga med bara. Mysigt är det i alla fall, älskar allt med julen. Senaste dagarna har hunnit träffa mina fina vänner Simon och Hanna och igår köpte jag de sista julklapparna, lagade knäck, badade bastu och fixade lite mer med alla julklappar. Precis som det ska vara alltså. På kvällen käkade jag middag på Dinos med finaste Ida, himla nice det. Börjar bli tradition att vi gör det vid jul, haha! Resten av kvällen har jag spenderades åt andra standard julgrejer, som att klä granen osv. MYYYYS
 
 

Julfest och jullov

Åååh vilken härlig start jullovet fick igår! Spenderade dagen med några tjejer från klassen, vi drack glögg, åt pepparkakor (fick äntligen smaka på Alvas mammas berömda pepparkakor♥) och snackade om allt och inget. Fina är de, de där tjejerna. Sen tog vi en taxi till skolan för att käka, hänga på 4e våningen lite och kolla på julfestprogrammet. Resten av kvällen spenderades hos Cia, som på gamla goda tider kändes det! Hade i alla fall sjukt roligt! Så tack alla för det. :) Imorse vaknade jag dock hos Micke vid 7 tror jag det var, och då var det bara att stiga upp, eftersom de skulle påbörja sin Thailandsresa. Kommer ju sakna ihjäl mig när jag måste gå omkring hela lovet utan mitt hjärta, deppigt. For hur som helst hem och somnade om efter det, imorse vaknade jag med känslan av att jag stukat tummen (wtf) och ett så enormt sug efter mat att jag knappt visste vad jag skulle göra (hade i och för sig känt så ända sen kanske 1 på natten men). Var helt himmelskt när jag tillslut fick min Diablopizza och en cola♥♥ 
Aja, nu ska jag fortsätta njuta av lovet, helt underbart skönt är det!! 
 
Har förövrigt tagit ganska få bilder, men här är i alla fall några stycken! 
 
Har på mig mitt nya halsband konstant, det är nämligen en av presenterna jag fick av Micke och gud vad jag tycker om det (och honom) :))) 
 

TISDAG

Har varit en helt bra dag som innehöll ganska chill lektioner och en jäkla trevlig håltimme med fina tjejer från klassen. Ikväll har jag ingen träning, vilket är himla skönt. Jag älskar dansen men just nu uppskattar jag otroligt mycket att bara få vara och inte behöva göra något. Sitter för tillfället och kollar på oth och om en stund far jag till Micke, försöker vara med honom så mycket som möjligt haha, innan den jäkeln far till Thailand. Imorgon har jag bara två lektioner, dock blir det både hörförståelse (finns det nåt värre eller) och uppsatsskrivning men äh, snart är det lov! Oj vad fredag kommer bli bra! Nu ska jag fortsätta kolla serier, ha en bra tisdag!
 
Simons bild från sommaren11

Helgen

Tjo! Uppvisningen i fredags gick inte alltid som planerat men trots det var den såklart helt underbart rolig ändå! Och nu är det över. Uppvisningarna på Baltic den här vinterna har varit bland de absolut roligaste jag gjort. Älskade allt! Allt ifrån hur salen var pyntad, till publikens mottagande, till de ändlösa timmarna av övning, till mina UNDERBARA dansvänner, till ljussättningen. Helt jävla fantastiskt!! Gud vad jag kommer sakna detta. 
Efter showen gick jag till Ebbas förfest för att säga grattis. Klev rakt in i en manlig striptease som pågick. Haha, skrattade lite åt det och hängde där ett tag, sen for jag till Micke och sov.
Igår var jag mest hemma och chillade, vid 6 for jag till Lemland med Mickes familj för att kolla på futsalfinalen som min grymma pojkvän var med i! Så stolt :))
Har även hunnit med att laga lite julgodis, se på film, springa runt på stan + fika med Micke. Egentligen skulle vi gjort de sistnämnda sakerna i Stockholm men båtfan kunde ju inte fara på grund av stormen. Trist dessutom eftersom att jag skippat dansövningarna inför en uppvisning idag, då jag trodde jag skulle vara borta ändå. Har i alla fall haft världens mysigaste dag med Micke så det är ju nåt bra i alla fall. Just nu sitter jag och pluggar, knappt gjort det ordentligt i hela period 3 känns det som. Så nu ska jag fortsätta med det, vi hörs! 
 
En från Halloween, i brist på annat. Säger bara en sak: jag hade ganska långt hår!!

Sista showen

Tjo! Oj vad luciatåget var fint på stan igår, och jessus vad fint de sjöng! Efter att ha stått vid torget och kollat gick jag hem till Janina, käkade julgodis och for sen till Micke. Idag har jag ganska fullt, trots dubbeltimme hål (hur fan nu det går till). Har äntligen städat rummet, vilket jag inte hunnit på länge (såg ut som FAN), fixade lite dansgrejer och timlistor osv. Nu är jag nyss hemkommen från skrinning på Islandia, och strax bär det iväg mot Baltichallen. Sista uppvisningen är ikväll. Efter det ska jag rehaba och göra absolut inget i två år. Typ. Kommer dock falla in i en "efter-show-depression" när jag inte längre får stå på scen och ha massor att göra. Haha. Ikväll ska i alla fall bli helt sjukt roligt, oj vad jag taggar!! Efter uppvisningen ska jag försöka hinna en sväng via Ebba som nyligen fyllt 18, och säga grattis! Nu är det middag som gäller, ha det bra! 
 
 
Här har vi lite bilder på mig och fina Ebba! Jäklar vad vi hade kul i somras haha, skrattar fortfarande åt våra minnen! 
 

Now I'm dancing for my life

 
Alltså vilka dagar. Början av denna vecka har varit så jävla tung. Det värsta har ändå varit känslan av att aldrig kunna slappna av, och även den enorma pressen jag satt på mig själv inför uppvisningen. Vet inte hur många gånger jag bara bröt ihop och kände att jag inte längre orkade med, vare sig dansen eller kraven som den innebar. Denna svacka gav dock med sig igår, och på kvällen blev jag sen världens gladaste igen. Jag förstår inte vad det är, men att få stå på scen och dansa gör mig så obeskrivligt, sjukt lycklig. Vi hade då vår dansgala på Alandica och helvete vad nervös jag har varit!!! Ursäkta språket men det beskriver det bäst. Hade bl.a. några solon i en dans och en annan dans som får mig att vilja spy av trötthet varje gång jag gör den. Men har i flera veckor varit så fast besluten att jag SKA fixa det här. Svaghet fick inte existera igår kväll. Och hur det än såg ut sen så fixade jag det faktiskt. Och herregud vad det var underbart!! Kommer aldrig kunna tacka tillräckligt för det fina som folk sagt efteråt, det gör så mycket att det är helt sjukt. Människorna runt mig är så underbara och jag blir så himla glad!! /världens fjant
Inatt sov jag 2-3 timmar, sen var det bara att pallra sig upp vid 05.30 och fara och förbereda lusses lucia! Vilket fint luciatåg det blev, har åkt runt halva dagen och hjälpt till med deras lussande. Så stolt över dem! Just nu sitter jag och är överlycklig över att inte ha något att göra. Det är fanimig helt fantastiskt. Haha. Ikväll blir det att kolla på luciatåget på stan med Janina och sen träffa min finis. Ha en fin luciadag! 
 
 

Omgiven av rök, musiken som dundrar i öronen, bländad av strålkastarljuset - där vill jag vara

Alltså vilket fruktansvärt underbart lov jag har haft!! Helsingforsresan och sen 2 dygn som nästan helt gått åt till våra två första shower på Baltichallen. Har sen tisdagskvällen spenderat 1 och 1/2 natt och en halv dag hemma sammanlagt. Har fortfarande glitter kvar i ansiktet, kroppen är slut och lockarna i håret sitter kvar. Det är showbiz som gällt denna helg alltså, haha! Showerna har hur som helst gått helt sjukt bra! Kan faktiskt vara det roligaste jag någonsin gjort. Har för första gången fått uppleva hur publiken skriker "EN GÅNG TILL!" efter finalnumret och inte blev det ju sämre av stående ovationer, och att publiken sedan kom och dansade med i sista numret! Tror jag rös hela sista låten. Vilket jävla lyckorus haha. Alla tiotals timmar av övning och väntande spelar ingen roll, det var så värt det! Kommer aldrig glömma detta. Tur att vi har ännu en show på fredag + Alandica på onsdag. Lever för kvällarna just nu, då jag får dansa och uppträda, då är jag verkligen som mest levande. 
Idag har jag haft lite återhämtning, mest försökt ta hand om min stackars sjuka pojkvän. Även hunnit förbi mormor&morfar + överraska fina Erica som fyller år idag! ♥ Helt underbart är det där gänget alltså, tacksam att jag har dem! Nu sitter jag och förbereder mig mentalt för ännu en sån där monstervecka - full med program. Genrep efter genrep, kläderna som ska sys klart, uppvisningarna och luciatåget. Men kul som fasen ska det bli i alla fall!! 
 

Och eftersom att detta är Dunder är det ju såklart inte äkta ciggar, hahah!


Jag och vackra Linnéa posar i våra lösögonfransar :D

♥!! oj vad jag kommer sakna detta sen alltså!
 

You rock

 
Hahahah, IFK Dunder typ. Nog skulle vi passa bra som fotbollslag också? :) (om någon undrar vem killen längst fram är, så kan jag upplysa att han kommer från Sydkorea och dansar Gangnam style som en jävla chef!)
 
Så, idag börjar det! Show nummer 1! Om en timme ska jag till Baltic för övningar, genrep, planering, sminkning av en makeup-artist (!) och ikväll kör vi!!!!! Kommer bli så himla kul, denna dag kan bara inte misslyckas eftersom jag får vara med så underbara människor! :) Lär dock bli ganska utmattande eftersom vi kommer spendera ungefär 11 timmar där. Sen får jag i alla fall fara hem till min finis som äntligen kommit hem från Finland. Perfekt dag alltså. Nu ska jag stressa vidare, vi hörs! 

Har än en gång sett min dröm

Hej! Har berövats på uttrycket "chilla" i mitt liv för tillfället. Det är så sjukt jävla mycket. Just nu är det mest uppvisningarna som tornar upp sig framför mig. Har varit tvungen att få en klänning, en kjol och ett par byxor sydda inför den en av dem. Helt jävla omänskligt. Tackar gud för min mormor som hjälper haha! Vet dock inte hur alla 3 ska hinna bli klara, aaaaahhhh. Sen är det ju lucia på torsdag, har hållit på som en dåre med att få schemat för lusses lucior att funka under luciadagen. Har även hunnit vara till Helsingfors också. Hade inte speciellt höga förväntningar men det blev så sjukt bra!! Oj vad mycket jag skrattat, tackar mina härliga dansmates för det! Vi var till Nationaloperan och tittade på balett, fick även gå på rundtur innan. Var som i en film att få kika in i studion där proffsdansarna stod och värmde upp inför showen, färdigt sminkade och med en pianist som spelade. Kunde inte sluta stirra. Uppvisningen var helt sjukt grym också, skulle säga att jag rös 70 % av den haha! Nu är jag dock trött eftersom jag sovit kasst senaste två nätterna (aldrig åkt båt så långt förut och aldrig sovit i hytt så var helt ovan hahah). Kul att komma hem kl 5 och sen vara tvungen att gå upp 8 igen för att fara på dans. Nu är jag hemma emellan. Försöker lugna mina nerver som går på högvarv med skönaste covern på "don't you worry child", haha vilket passar väldigt bra. Ikväll fortsätter övandet, det fick jag reda på alldeles nyss. Imorn träning halva dagen, sen show och show på lördag igen. Men jag vet att sen när man väl står där i strålkastarljuset kommer allt jobbigt att rinna av, då kommer jag må så jävla bra igen! Som jag skrev förut. Finns inget bättre än att stå på scen. 
Nu ska jag peppra lite H:forsbilder! 
 

Var jäkligt skönt att få åka lite buss eftersom det var -17 och blåsigt i Helsingfors, trodde hela jag skulle förfrysa den sträckan vi måste gå!


Fick gå ut på scenen och kolla ut på salen som rymde runt 1300 tror jag. Nåt hände när vi klev ut på den, mitt i allt kände jag en sån jävla längtan efter att få stå där som en dansare. "Skit i om skolan går bra, skit i alla vettiga yrken man kan ha, inget jobb kan ändå mäta sig med att dansa på en scen som denna" for genom mitt huvud igen och igen


Så häftigt att se hur mycket som egentligen finns bakom scenen!


Hela byggnaden var gjord för föreställningarna, det fanns verkstäder som byggde upp scener och kulisser, folk som målade och lagade rekvisita, peruker, skrädderi osv.


♥♥♥♥♥ Mitt dansarhjärta smälter!! Här sydde dom alla sjukt vackra dräkter


Kulisser


Så, så, så himla sjukt vackert
 
Hahaha älskar denna bild!
 
 

JUL

Tjo! Har påbörjat period 3, vissa kurser är mer givande än andra, hur som helst känns det som att skolan spelar absolut minst roll just nu. Tänker lägga mesta fokusen på att få allt klart inför de stora uppvisningarna som väntar, jessus vad kul det ska bli!!!!
Vinter har det hunnit bli med, har faktiskt inget emot det så länge det är runt jul! Men seeeen får den gärna smälta! Just nu är det i alla fall sjukt mysigt.
Annars då. Igår var jag förövrigt på spinning för första gången i mitt liv, och sen såg jag på Ensam hemma för första gången i mitt liv. Haha. Båda var över förväntan! 
Idag är det årets bästa dag typ, haha jag älskar lillajul! Är världens största julfreak, om någon lyckats missa. Har varit på marknaden, käkat gröt och knäck och pyntat. Micke fick hänga med också, och fyfan vilken bra dag detta har varit! :) haha, nu ska jag käka middag och mysa vidare, ha en fin lillajul alla!
 
Igår före vår färd till Avancia och spinning. Fina inuitvänner har jag, gäller att klä sig efter väder!


Denna kille vetni, han är nog en jädra expert när det gäller att göra mig till världens lyckligaste :) 

 

RSS 2.0